پاستا نوعی غذا است که معمولاً از خمیر فطیر آرد گندم مخلوط با آب یا تخم مرغ تهیه می شود و به شکل ورقه یا اشکال دیگر در می آید. با جوشاندن یا پختن پخته می شود. آرد برنج یا حبوباتی مانند لوبیا یا عدس گاهی به جای آرد گندم برای ایجاد طعم و بافت متفاوت یا به عنوان جایگزین بدون گلوتن استفاده می شود. پاستا غذای اصلی غذاهای ایتالیایی است.
پاستاها به دو دسته کلی تقسیم می شوند: خشک شده و تازه. بیشتر ماکارونی خشک شده به صورت تجاری از طریق فرآیند اکستروژن تولید می شود، اگرچه می توان آن را در خانه تولید کرد. ماکارونی ۷۰۰ گرمی تازه به طور سنتی با دست، گاهی اوقات با کمک ماشینهای ساده تولید میشود.
پاستاهای تازه موجود در خواربار فروشی ها به صورت تجاری توسط ماشین آلات در مقیاس بزرگ تولید می شوند. هم پاستاهای خشک و هم تازه به شکلها و گونههای مختلفی میآیند، با 310 شکل خاص که با بیش از 1300 نام مستند شناخته میشوند.
در ایتالیا، نام شکلها یا انواع ماکارونی خاص اغلب بر اساس محلی متفاوت است. به عنوان مثال، ماکارونی شکل cavatelli با 28 نام مختلف بسته به شهر و منطقه شناخته می شود.
فرمهای متداول ماکارونی شامل شکلهای بلند و کوتاه، لولهها، شکلها یا ورقههای مسطح، شکلهای مینیاتوری برای سوپ، آنهایی که برای پر کردن یا پر کردن هستند، و اشکال خاص یا تزئینی هستند.
به عنوان یک دسته در غذاهای ایتالیایی، پاستاهای تازه و خشک به طور کلاسیک در یکی از سه نوع غذای آماده استفاده میشوند: بهعنوان پاستا آسکیوتا، پاستا پخته شده آبکاری شده و با سس یا چاشنی مکمل سرو میشود.
طبقه بندی دوم از غذاهای ماکارونی ماکارونی در برودو است که در آن پاستا بخشی از یک غذای نوع سوپ است. دسته سوم ماکارونی الفورنو است که در آن پاستا را در ظرفی میریزند که بعداً در فر پخته میشود.